Lasă un comentariu

AS Roma – Atalanta 2-0. Prima victorie pe Olimpico

Partida a inceput dinaintea fluierului de start al lui Luca Banti, cu o ora inainte cand au fost premiati fostele legende ale Romei in cadrul Hall Of Fame-ului. Fostii mari jucatori ai giallorossilor in istoria de 85 ani le-au purtat noroc elevilor lui Zdenek Zeman care a produs prima victorie in fata propriilor suporteri invingand-o cu scorul de 2-0 pe Atalanta in urma golurilor lui Lamela (30′) si Bradley (62′).

„Boemul” a inceput diferit meciul cu o distributie neobisnuita in acest sezon. Cehul i-a preferat sa nu-i titularizeze pe De Rossi, Osvaldo si Burdisso tinand sa precizeze ca „nu conteaza ce nume ai atata timp cat nu joci cum trebuie”. I-a inlocuit pe acestia cu Bradley, Lamela si Marquinhos (Marcos) si a facut foarte bine. Cei trei au evoluat extraordinar, primii doi reusind sa marcheze golurile victoriei iar tanarul fundas brazilian a fost foarte activ in aparare fiind stapan pe situatie aproape la fiecare faza.

Totusi, giallorossi au inceput timid meciul si au cedat deliberat mijlocul terenului, bergamascii creandu-si patru ocazii notabile de gol, printre cele mai importante fiind a lui German Denis cand a scapat singur cu Stekelenburg, olandezul iesind din poarta providential iar Marquinhos a trimis mingea in afara terenului. A doua ocazie mare a Atalantei a venit in urma unei centrari la limita careului mic a lui De Luca cu destinatia catre Maxi Moralez, micutul atacant argentinian reluand in bara transversala.

Dupa aceste faze, giallorossi s-au trezit din pumni si au inscris la prima ocazie de trecut in revista: geniul lui Totti si-a aratat clasa in urma unei pase filtrate printre fundasii centrali ai Atalantei cu destinatia Lamela, atacantul Romei reluand usor in plasa lui Consigli. Au urmat pana la pauza alte ocazii importante printre care si o bara transversala a lui Destro.

Mitanul secund a inceput cu o Roma mai determinata si a cautat golul inca din debutul reprizei secunde prin Totti si Florenzi, lui „Il Capitano” fiindu-i blocate doua suturi de gol de Consigli.

Golul desprinderii a venit in minutul 62 cand nu se astepta nimeni: Destro a sutat de la marginea careului, Consigli a respins in lateral unde era Bradley iar americanul a inscris pentru prima data in campionat pentru Roma. 2-0 s-a terminat pentru giallorossi care castiga pentru prima data pe Olimpico in trei meciuri si urca pe locul 5 in clasament cu 11 puncte dupa 7 etape.
AS Roma (4-3-3): Stekelenburg; Piris, Marquinhos, Castan, Balzaretti; Bradley (Perrotta 72′), Tachtsidis, Florenzi (Marquinho 86′); Totti, Destro, Lamela

Atalanta (4-4-2): Consigli; Raimondi, Matheu, Peluso, Brivio; Schelotto, Cigarini, Cazzola (Scozzarella 72′), Moralez (Bonaventura 60′); De Luca (Marilungo 64′), Denis.

Lasă un comentariu